Groen dak aanleggen in Den Haag

Groen dak aanleggen in Den Haag? Of laten aanleggen? Dan moet u bij Onderhoud en Isolatiebedrijf Groen zijn! Wij zijn gespecialiseerd in het aanleggen van groene daken, ook wel een sedumdak genoemd, en helpen u graag verder.

Geïnteresseerd? Neem dan gerust contact met ons op of vraag een offerte aan. Ook als u vragen heeft kunt u contact opnemen – telefonisch of via de mail.

Wat is een groen dak eigenlijk?

Een groen dak is, zoals de naam al doet vermoeden, een dak dat bedekt is met planten, mossen, bloemen en verschillende grassoorten. Een groen dak bestaat doorgaans uit verschillende lagen. Van beneden naar boven:

 • (waterdichte) anti-wortellaag: in veel gevallen de al-bestaande dakbedekking
 • drainagelaag: in de vorm van kleikorrels of een kunststof raster
 • filterdoek: voorkomt verstopping
 • substraatlaag: zorgt dat de vegetatie goed kan groeien, is de voedingsbodem voor de begroeiing
 • vegetatielaag: de bovenste laag die de daadwerkelijke vegetatie (mossen, planten, grassen of zelfs bomen) bevat
Sedumdak analeggen Den Haag

De voordelen van een groen dak (laten) aanleggen in Den Haag

Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van groene daken:

 1. Waterretentie: een groen dak absorbeert regenwater en zorgt zo voor minder belasting van het rioolsysteem. Bij normale regenbuien is dit niet al te belangrijk, maar bij hevige regenval kan dit een groot verschil maken;
 2. Lagere energierekening: een groen dak in Den Haag draagt bij aan de isolatie van uw woning en zorgt voor een lagere energierekening;
 3. Langere levensduur dakbedekking: het groene dak beschermt uw oorspronkelijke dakbedekking van moeder natuur en zorgt op deze manier voor een langere levensduur;
 4. Lagere temperatuur ‘s zomers: omdat het dak water vasthoudt en zonlicht absorberen en reflecteren verlaagt het dak met name ‘s zomers de temperatuur in én rondom uw woning of pand;
 5. Draagt bij een biodiversiteit: de vegetatie trekt insecten, vogels, insecten en tal van andere beestjes en diertjes aan;
 6. Minder geluidsoverlast: een sedumdak isoleert ook tegen geluid;
 7. Hoger rendement zonnepanelen: de begroeiing op het dak zorgt voor een lagere temperatuur en zo voor efficiënter werkende zonnepanelen;
 8. Hogere woningwaarde: dankzij betere isolatie en de andere hier genoemde voordelen;
 9. Onderhoudsarme dakbedekking: hoeft slechts één à twee keer per jaar onderhouden te worden, bijvoorbeeld het dak te bemesten, de waterafvoer schoon te maken en onkruid en mos te verwijderen. Voor onderhoud aan uw groene dak in Den Haag kunt u ons natuurlijk ook inschakelen.

Let op: niet elk dak even geschikt voor vegetatie

Helaas leent niet elk dag zich voor een transformatie tot een groen dak. Relevante factoren met betrekking tot de geschiktheid van uw dak zijn bijvoorbeeld het type dak (plat is meest geschikt), de draagkracht van uw dak, het type en materiaal van uw huidige dakbedekking, de technische staat en leeftijd van uw dak, hoe uw dak momenteel afgewaterd wordt en de randafwerking.

Weten of uw dak geschikt is voor het aanleggen van een groendak in Den Haag? Neem dan contact met ons op, dan helpen we u verder.

Wat zijn de kosten van een groen dak aanleggen in Den Haag?

Benieuwd naar de kosten van een groen dak aanleggen in Den Haag? De exacte kosten hangen af van uiteenlopende factoren, zoals het formaat van uw dak, het type dak (plat of schuin), wat voor groen dak u wenst, noem maar op. Wilt u een idee krijgen van de kosten? In dat geval raden we u aan direct een offerte aan te vragen.

Subsidie mogelijk

Overigens bestaat de kans dat u in aanmerking komt voor subsidie van de Rijksoverheid, de provincie Zuid-Holland, het waterschap of de gemeente Den Haag. Voor deze subsidie moet u het dak minstens 10 jaar onderhouden, mag het dak alleen voor onderhoud toegankelijk zijn en moet het groter zijn dan 6 vierkante meter.

De voordelen van Onderhoud- en Isolatiebedrijf Groen

Wij zijn Onderhoud- en Isolatiebedrijf Groen, de specialist op gebied van daken, isolatie en onderhoud in Den Haag en omgeving.

 • Wij gaan vakkundig en deskundig te werk;
 • Officiële TONZON verwerker;
 • Altijd persoonlijk en betrokken;
 • Meer wooncomfort dankzij sedumdak: ‘s zomers koeler en ‘s winters warmer;
 • Besparen op uw energierekening;
 • Isolatie- en onderhoudsbedrijf voor Zuid-Holland en omstreken: Den Haag, Zoetermeer, Voorburg, Wassenaar, Rotterdam, Bleiswijk, Pijnacker, Gouda, Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs, Delft en Leiden.

Ook voor andere diensten

Natuurlijk kunt u bij ons ook terecht voor andere diensten in de omgeving van Den Haag. Denk hierbij aan vloer- en kruipruimte isolatie, gevelisolatie, dak- en zolderisolatie, spouwmuurisolatie en diverse onderhoudswerkzaamheden, waaronder schilder- en stucwerk, werkzaamheden in de tuin en meer. Benieuwd of wij ook u kunnen helpen? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen.

"Door het isoleren van de buitenmuur en gevel, voorkomt u vocht- en schimmelplekken"

Hoeveel graden scheelt een groen dak?

Met een groen dak kunt u de omgevingstemperatuur verlagen tot wel 3 tot 5 graden Celsius. Dit draagt bij aan een aangenamer binnenklimaat en helpt stedelijke hitte te temperen

Hoeveel subsidie krijg je voor een groen dak?

Subsidies variëren, maar gemeenten zoals Den Haag bieden tot 50% subsidie voor de aanlegkosten van groene daken. Ook zijn er landelijke regelingen. Bezoek de gemeentewebsite voor actuele informatie.

Wat zijn de kosten van het aanleggen van een groen dak?

De exacte kosten hangen af van uiteenlopende factoren, zoals het formaat van uw dak, het type dak (plat of schuin), wat voor groen dak u wenst, noem maar op. Wilt u een idee krijgen van de kosten? In dat geval raden we u aan direct een offerte aan te vragen.

Hoe weet je of je dak geschikt is voor een groen dak?

Een professionele dak inspectie bepaalt de draagkracht van uw dak maar ook de helling, ligging en het waterafvoer, dat hier een belangrijke rol in speelt. Neem contact met ons op om de geschiktheid van uw dak te beoordelen!

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Wilt u een groen dak in Den Haag laten aanleggen door Onderhoud en Isolatiebedrijf Groen? Vraag dan gelijk een gratis en vrijblijvende offerte aan voor het aanleggen van een groen of sedumdak in de Hofstad. Heeft u een vraag? Neem dan contact met ons op. Dit kan telefonisch (06-53361926), via de mail of aan de hand van ons contactformulier, hier op onze website.