Dakisolatie

Bent u op zoek naar een bedrijf voor dakisolatie? Dan zit u goed bij Isolatiebedrijf Groen. Wij kunnen uw dak op professionele wijze isoleren, waardoor er minder warmte verloren gaat via het dak. Hierdoor wordt uw energierekening weer iets lager. De CV ketel of warmtepomp hoeft minder hard te werken om het huis te verwarmen, waardoor het energieverbruik omlaag gaat. Isolatiebedrijf Groen is gespecialiseerd in dakisolatie.

De isolatie van het dak kan gedaan worden met verschillende materialen. Hierbij kunt u denken aan pir isolatie of glaswol isolatie. Wij isoleren uw dak van binnenuit, met elk product wat daarvoor geschikt is. Geef bij de aanvraag voor de offerte aan of het dak al geïsoleerd is, en of er bitumen op het dak ligt.

Dakisolatie door Isolatiebedrijf Groen

  • Tegen vocht- en stankproblemen
  • Certificaat met 10 jaar garantie
  • Bespaar jaarlijks honderden euro's op uw energierekening.
  • Geen warme zolder in de zomer en geen koude zolder in de winter
  • Goed voor het milieu: minder CO2 uitstoot
  • Mogelijk subsidie aan te vragen

Neem direct contact met ons op voor een vrijblijvende offerte. Wij kunnen uw dak voorzien van passende isolatie. Hebt u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

thumbnail_20201218_150704
thumbnail_20201218_150709

Materialen voor isolatie van het dak

Er bestaan verschillende soorten isolatiemateriaal voor het dak. Wij kunnen het dak isoleren met elk product wat daar geschikt voor is. Voordat we aan de isolatie beginnen, hebben we wel wat informatie van u nodig. Als het dak al eerder geïsoleerd is, of wanneer er bitumen op het dak ligt, kan het dak dampdicht zijn. In dat geval gebruiken wij altijd een damp open product, zodat vocht problemen voorkomen worden. Een voorbeeld hiervoor is isolatie met de glaswol van Knauf. De isolatie wordt door ons altijd afgewerkt met een zelf regulerend dampscherm, ook zodat vochtproblemen voorkomen worden.

Hoe wordt de isolatie afgewerkt?

Als wij uw dak isoleren, werken we dit uiteraard altijd netjes af. Er zijn heel wat isolatie producten die al in één keer afgewerkt zijn, zoals iso fit. Dit product heeft echter wel een structuur. Het is ook mogelijk om te kiezen voor pir met gipsplaten. Verder is het mogelijk om alleen de naden te laten gazen met stucgaas en af te laten smeren. Het geheel laten stuken is ook mogelijk. Na het stuken kunt u het mooi laten schilderen. Het gehele afwerkingspakket kunnen wij u aanbieden.

"Wij kunnen het dak van binnenuit isoleren en volledig afwerken"

Het laten isoleren van het dak

Bij oude huizen komt het vaak voor dat het dak niet of niet goed geïsoleerd is. Doordat de warmte in het huis omhoog trekt, ontsnapt dit door het slecht geïsoleerde dak naar buiten. Hierdoor moet de CV ketel of warmtepomp harder werken om het huis verwarmd te krijgen. Dit merkt u in de energierekening, aangezien die hierdoor hoger wordt. Dit betekent ook dat u de isolatie van het dak weer terugverdient, aangezien de energierekening lager wordt na de isolatie.

Wij zijn vooral werkzaam in de omgeving van Zuid-Holland. Hierbij kunt u denken aan Den Haag, Leiden, Wassenaar, Bleiswijk, Zoetermeer, Pijnacker maar ook in omliggende steden en dorpen staan wij voor u klaar. Naast de isolatie van het dak, zijn wij ook gespecialiseerd in vloerisolatie.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Ziet u het zitten om de kosten van uw energierekening te drukken? Vraag dan gelijk een geheel gratis en vrijblijvende offerte aan voor de isolatie van het dak. Wij komen bij u langs om het dak te bekijken, zodat we een goed beeld krijgen van de huidige situatie. Op basis hiervan kunnen we een goede offerte opstellen, zodat u precies weet waar u aan toe bent.

Heeft u nog vragen over de isolatie van het dak, de vloer of aanverwante zaken? Neem dan gerust contact met ons op. Dit doet u via de contactpagina.

Veelgestelde vragen

Wat is vloerisolatie?
De isolatie wordt aangebracht vanuit de kruipruimte. Er worden thermokussens aangebracht tegen de onderkant van de vloer. Wij doen dit hoofdzakelijk met Tonzon thermokussens.

Wat zijn de voordelen van Tonzon vloerisolatie?

  • Tonzon vloerisolatie bestaat al al meer dan 40 jaar. De bewezen technologie zorgt ervoor dat u een hoog rendament heeft op uw investering.
  • Het milieuvriendelijkste product
  • U ontvangt een garantie certificaat met 10 jaar garantie.
  • Geschikt voor alle soorten vloeren. Zelfs betonnen vloeren worden nog warmer met Tonzon.

Hoe werken de thermokussens?
De thermokussens werken in principe hetzelfde als een thermofles: ze blokkeren de warmtestraling naar de kruipruimte en houden die opgevangen warmte vast. Hierdoor zal uw vloer veel sneller warm zijn en blijven. Het temperatuurverschil kan wel 2 tot 4 graden schelen.

Is Tonzon vloerisolatie altijd mogelijk?
Vloerisolatie kan in principe onder elke vloer worden aangebracht. Er moet wel een minimale hoogte van 40 cm zijn in uw kruipruimte. Ook is het belangrijk dat de kruimpruimte goed toegangkelijk is. In sommige gevallen moeten wij onder een fundering doorgraven om andere ruimtes te bereiken. Dit is in de meeste gevallen geen probleem!

Wat is het verschil tussen bodemfolie en bodemisolatie?
De bodemfolie van Tonzon is geen bodemisolatie. Sommige bodemisolatie zoals schelpen, EPS korrels en chips, worden verkocht als vloerisolatie. Deze materialen zijn enkel om vochtproblemen op te lossen. Er zit namelijk niks tegen de onderkant van uw vloer aan. Hierdoor verliest u dus nog steeds al uw warmte. Pur daarintegen zit wel tegen uw vloer aan, maar pakt weer niet de vlochtproblemen aan en is niet milieuvriendelijk, net als veel ander bodemisolatiemateriaal. Tonzon pakt beide problemen aan!

Heeft het zin om mijn vloer te isoleren met Tonzon als ik vloerverwarming heb?
Met vloerverwarming verliest u de meeste energie naar uw kruipruimte. Ook vloeren die al geïsoleerd zijn met EPS of pur schuim stralen nog heel veel warmte uit naar de kruipruimte. Als de vloerverwarming uw hoofdverwarming is, kunt u met TONZON Thermoskussens het energieverbruik soms wel met  40% verminderen. Wanneer wij bij klanten komen vragen we altijd een dag van te voren de vloerverwarming uit te zetten. De kruipruimte is anders een sauna en dat is niet prettig voor ons om in te werken. Kunt u nagaan hoeveel energie u verliest!

Blijft het leidingwerk in de kruipruimte vrij nadat er geïsoleerd is?
Wij proberen altijd over en om het leidingwerk heen te werken. Zodat de leidingen altijd in het zicht blijven. Als er dus wat met een leiding aan de hand is kunt u hier dus nog altijd bij. Er zijn soms leidingen die strak tegen de vloer aan gemonteerd zijn. Als deze niet condenseren kunnen we deze inpakken. Om het leidingwerk tapen we het altijd af met isolatietape. Dit is eventueel met beleid los te maken als er problemen zijn ontstaan of leidingen verlegd moeten worden.

Wat kan ik doen tegen houtrot?
Houtrot kan ontstaan vanuit ontrekkend vocht vanuit de bodem. De bodemfolie houdt dit proces tegen.

Krijg ik subsidie?
In de meeste gevallen kunt u subsidie aanvragen voor vloerisolatie. Er zitten wel voorwaarden aan deze subsidie regeling. Bijvoorbeeld dat u minimaal twee duurzaamheidsmaatregelen treft. Kijk op de website van RVO of je hiervoor in aanmerking komt.

Wat bespaar ik op mijn energie rekening?

Dit verschilt per woning. Maar vloerisolatie kan op den duur wel tot 40% op uw energie rekening besparen.