Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie laten aanbrengen? Met spouwmuurisolatie verhoogt u op een eenvoudige, effectieve en betaalbare manier de isolatiewaarde van uw woning, bijvoorbeeld in Den Haag. Spouwmuurisolatie is dé eenvoudigste en meest betaalbare methode van gevelisolatie en kan op zowel ongeïsoleerde muren als reeds geïsoleerde buitenmuren worden toegepast. Wij isoleren uw spouwmuren snel, effectief en tegen lage kosten. Vraag een offerte aan of neem contact op voor meer informatie over het isoleren van de spouwmuur. Wat kunnen we voor u betekenen?

Wat is spouwmuurisolatie?

Spouwmuurisolatie zorgt ervoor dat de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur, ook wel de ‘spouw’ genoemd, wordt opgevuld met isolatiemateriaal. Dit materiaal voorkomt dat er warmte verloren gaat en dat u meer moet stoken. Niet elke woning heeft een spouwmuur. Dit is met name afhankelijk van het bouwjaar van uw woning. Werd deze gebouwd vóór 1920, dan heeft deze waarschijnlijk geen ruimte tussen de binnen- en buitenmuur. Nagenoeg alle woningen na 1920 hebben dit wel. Bij deze woningen kan – mits de spouw aan bepaalde voorwaarden voldoet – door ons spouwmuurisolatie worden toegepast.

TonZon-vloerisolatie
verschil-wonion-768×285
6A3A2037

Waarom spouwmuurisolatie een slimme keuze is

De voordelen van het isoleren van uw spouwmuren zijn aanzienlijk. U bespaart niet alleen op uw energierekening, maar verbetert ook uw wooncomfort met een warmer huis, vermindert vocht- en geurproblemen en ziet de waarde van uw woning stijgen door een beter energielabel. Daarnaast draagt u bij aan een beter milieu door minder energie te verbruiken.

De voordelen van spouwmuurisolatie:

  • Bespaar op uw energierekening
  • Beter wooncomfort: warmere vloer
  • Tegen vocht- en stankproblemen
  • Snel de kosten terugverdienen

Hoe kan je een koude muur isoleren?

Veel woningen uit de jaren 70, 80 en 90 zijn tijdens hun bouw voorzien van een dunne laag isolatieplaten van glaswol of van isolatiedekens. Deze hebben helaas een verwaarloosbaar effect dat bovendien in de loop der jaren afneemt, waardoor de spouwmuur koud wordt. De isolerende werking van glaswol neemt immers met de tijd af. Met EnveriFoam of HR-isofoam voor in de spouwmuur blaast u uw woning letterlijk en figuurlijk nieuw leven in. Maar hoe werkt dit?

Hoe wordt spouwmuurisolatie aangebracht?

In principe is het isoleren van uw spouwmuur geen ingewikkelde aangelegenheid, al komt hier wel het gebruik van specialistisch gereedschap bij kijken. Het isoleren van de spouw werkt als volgt. Langs de buitenkant van uw woning worden volgens een vast patroon er kleine gaten (16 tot 23 millimeter) in de buitenmuur geboord. Via deze gaatjes blazen we vervolgens het isolatiemateriaal naar binnen, uiteraard zonder chemische blaasmiddelen.

Voor spouwmuurisolatie maken wij gebruik van EnveriFoam isolatiemateriaal. Dit is hoogwaardig isolatiemateriaal met een hoge isolatiewaarde en, in tegenstelling wat sommigen denken, iets anders dan purschuim. EnveriFoam is namelijk een CFK-vrij, waterafstotend isolatieschuim. De exacte isolatiewaarde van EnveriFoam hangt af van de breedte van de spouw.

Wat zijn de kosten van spouwmuurisolatie?

De investering in spouwmuurisolatie varieert afhankelijk van uw woning, maar is verrassend betaalbaar en rendabel. Met een gemiddelde prijs van €25 tot €30 per vierkante meter is het een van de meest kosteneffectieve manieren om uw woning te isoleren en de kosten zijn vaak snel terugverdiend door lagere energierekeningen.

thumbnail_Screenshot_20210227-182107_Gallery (2)
6A3A2037

Subsidies en financiering

Bent u van plan te kiezen voor spouwmuurisolatie, bijvoorbeeld in Den Haag? We begrijpen dat het isoleren van de spouwmuur een grote investering is die niet iedereen zomaar kan doen. Wist u dat u mogelijk in aanmerking komt voor een subsidie vanuit de Overheid? Zo is er een landelijke subsidie voor energiebesparende maatregelen, waardoor u 15% of zelfs 30% van de kosten terug kunt krijgen. Gaat u een huis kopen en wilt u de spouwmuren isoleren? In dat geval kunt u extra geld lenen voor energiebesparende maatregelen, zoals spouwmuurisolatie.

Expertise en kwaliteit

Wij zijn Onderhoud en Isolatiebedrijf Groen, een in isolatie gespecialiseerd bedrijf. Wij plaatsen spouwmuurisolatie in Den Haag, Rotterdam, Zoetermeer, Bleiswijk, Pijnacker en Leiden. WIj werken uitsluitend met de beste producten – in het geval van spouwmuurisolatie in Rotterdam en Den Haag werken we met EnveriFoam isolatiemateriaal (geen pur of glaswol) – en gaan altijd vakkundig en professioneel te werk.

  • Certificaat met 10 jaar garantie
  • Deskundig en vakkundig
  • Persoonlijk en betrokken
  • Betrouwbaar
  • Flexibel

Hoeveel subsidie krijg je bij spouwmuurisolatie?

Zeker! Als je spouwmuurisolatie overweegt in Rotterdam of Den Haag, komt u mogelijk in aanmerking voor subsidies. Landelijk is er een subsidie tot 30% van de kosten. Veel gemeenten hebben extra subsidies, en bij het kopen van een huis kunt u energiebesparende maatregelen, waaronder spouwmuurisolatie, financieren.

Is spouwmuurisolatie na isoleren nog interessant?

Jazeker! De isolatiewereld staat niet stil. Ook als je spouwmuur al geïsoleerd is, kunnen moderne materialen en technieken je isolatie verbeteren en energiebesparingen vergroten. Een verstandige stap voor extra comfort, zelfs bij bestaande isolatie

Wat is het aanbevolen isolatiemateriaal voor een spouwmuur?

Er zijn verschillende effectieve isolatiematerialen beschikbaar voor spouwmuurisolatie, zoals EPS-parels, glaswol en steenwol. De keuze hangt af van diverse factoren, zoals isolatiewaarde, budget en persoonlijke voorkeur. Onze experts kunnen je helpen bij het kiezen van het beste materiaal voor uw situatie.

Wat zijn de geschatte kosten van spouwmuurisolatie?

Goed om te weten: de kosten verdienen zichzelf terug! De prijs varieert, afhankelijk van factoren zoals woninggrootte en gekozen materiaal. Gemiddeld liggen de kosten tussen €15 en €30 per vierkante meter. Benieuwd naar jouw exacte investering? Vraag offertes aan en ontdek hoe betaalbaar comfortabel wonen kan zijn!

Vraag een offerte aan voor isolatie van de spouwmuur

Wilt u investeren in spouwmuurisolatie? Neem contact op voor meer informatie over isolatie van de spouwmuur of vraag meteen een offerte aan, vervolgens komen we zo snel mogelijk bij u terug. U kunt gemakkelijk contact opnemen door te bellen naar 06-53361926 een e-mail te sturen naar info@isolatiebedrijfgroen.nl. Of laat uw vraag en contactgegevens achter in het contactformulier. Wat kunnen we betekenen voor het verduurzamen van uw woning?