Spouwmuurisolatie in Rotterdam, Den Haag en omgeving

Spouwmuurisolatie in Rotterdam, Den Haag en omgeving laten aanbrengen? Met spouwmuurisolatie verhoogt u op een eenvoudige, effectieve en betaalbare manier de isolatiewaarde van uw woning. Wij van Isolatiebedrijf Groen isoleren uw spouwmuren snel, effectief en tegen lage kosten. Spouwmuurisolatie is dé eenvoudigste en meest betaalbare methode van gevelisolatie en kan op zowel ongeïsoleerde muren als reeds geïsoleerde buitenmuren worden toegepast.

Meer weten over spouwmuurisolatie in Den Haag of Rotterdam? Vraag dan direct een offerte aan of neem contact met ons op.

Wat is spouwmuurisolatie?

Spouwmuurisolatie zorgt ervoor dat de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur, ook wel de ‘spouw’ genoemd, wordt opgevuld met isolatiemateriaal. Dit materiaal voorkomt dat er warmte verloren gaat en dat u meer moet stoken. Niet elke woning heeft een spouwmuur. Dit is met name afhankelijk van het bouwjaar van uw woning. Werd deze gebouwd vóór 1920, dan heeft deze waarschijnlijk geen ruimte tussen de binnen- en buitenmuur. Nagenoeg alle woningen na 1920 hebben dit wel. Bij deze woningen kan – mits de spouw aan bepaalde voorwaarden voldoet – door ons spouwmuurisolatie worden toegepast.

De voordelen van goede isolatie

Steeds meer mensen kiezen voor spouwmuurisolatie. De voordelen spreken voor zich:

  • Bespaar op uw energierekening
  • Beter wooncomfort: warmere vloer
  • Tegen vocht- en stankproblemen
  • Snel de kosten terugverdienen
TonZon-vloerisolatie
verschil-wonion-768×285
6A3A2037

Zo gaan wij te werk

In principe is het isoleren van uw spouwmuur geen ingewikkelde aangelegenheid, al komt hier wel het gebruik van specialistisch gereedschap bij kijken. Langs de buitenkant van uw woning worden volgens een vast patroon er kleine gaten (16 tot 23 millimeter) in de buitenmuur geboord. Via deze gaatjes blazen we vervolgens het isolatiemateriaal naar binnen, uiteraard zonder chemische blaasmiddelen.

Waarom Onderhoud en Isolatiebedrijf Groen?

Wij zijn Onderhoud en Isolatiebedrijf Groen, een in isolatie gespecialiseerd bedrijf. Wij plaatsen spouwmuurisolatie in Den Haag, Rotterdam, Zoetermeer, Bleiswijk, Pijnacker en Leiden. WIj werken uitsluitend met de beste producten – in het geval van spouwmuurisolatie in Rotterdam en Den Haag werken we met EnveriFoam isolatiemateriaal (geen pur of glaswol) – en gaan altijd vakkundig en professioneel te werk.

  • Certificaat met 10 jaar garantie
  • Deskundig en vakkundig
  • Persoonlijk en betrokken
  • Betrouwbaar
  • Flexibel

Spouwmuurisolatie vs. traditionele isolatie

Veel woningen uit de jaren 70, 80 en 90 zijn tijdens hun bouw voorzien van een dunne laag isolatieplaten van glaswol of van isolatiedekens. Deze hebben helaas een verwaarloosbaar effect dat bovendien in de loop der jaren afneemt. De isolerende werking van glaswol neemt immers met de tijd af. Met EnveriFoam of HR-isofoam voor in de spouwmuur, aangebracht door Onderhoud en Isolatiebedrijf Groen, blaast u uw woning letterlijk en figuurlijk nieuw leven in. Spouwmuurisolatie is namelijk vele malen effectiever dan ouderwetse methodes van isolatie en gaat bovendien decennialang mee. Met spouwmuurisolatie verdient u uw initiële investering binnen enkele jaren terug in de vorm een van een lagere energierekening, een beter energielabel en dus een hogere waarde van uw huis.

EnveriFoam isolatie: geen purschuim

Voor spouwmuurisolatie maken wij gebruik van EnveriFoam isolatiemateriaal. Dit is hoogwaardig isolatiemateriaal met een hoge isolatiewaarde en, in tegenstelling wat sommigen denken, iets anders dan purschuim. EnveriFoam is namelijk een CFK-vrij, waterafstotend isolatieschuim. De exacte isolatiewaarde van EnveriFoam hangt af van de breedte van de spouw.

thumbnail_Screenshot_20210227-182107_Gallery (2)
6A3A2037

Wat kost spouwmuurisolatie in Den Haag of Rotterdam?

De exacte kosten van spouwmuurisolatie hangen natuurlijk af van uw specifieke situatie. Factoren zoals de kosten van het isolatiemateriaal, het formaat van de te isoleren spouwmuren, de toegankelijkheid en het type woning. Doorgaans kost het aanbrengen van de isolatie zo’n €25 tot €30 per m2. Hiermee is spouwmuurisolatie de goedkoopste methode voor gevelisolatie. Het aanpassen van de gevelconstructie is namelijk niet nodig en eventueel al aanwezig isolatiemateriaal hoeft niet verwijderd te worden.

Subsidies en leningen

Bent u van plan te kiezen voor spouwmuurisolatie in Rotterdam of Den Haag? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor een subsidie. Zo is er een landelijke subsidie voor energiebesparende maatregelen, waardoor u 15% of zelfs 30% van de kosten terug kunt krijgen. Daarnaast hebben veel gemeenten aparte subsidiepotjes waar u mogelijk aanspraak op kunt maken. Gaat u een huis kopen en wilt u de spouwmuren isoleren? In dat geval kunt u extra geld lenen voor energiebesparende maatregelen, zoals spouwmuurisolatie.

Gaat u een huis kopen en wilt u de spouwmuren isoleren? In dat geval kunt u extra geld lenen voor energiebesparende maatregelen, zoals spouwmuurisolatie.

Hoeveel subsidie krijg je bij spouwmuurisolatie?

Zeker! Als je spouwmuurisolatie overweegt in Rotterdam of Den Haag, komt u mogelijk in aanmerking voor subsidies. Landelijk is er een subsidie tot 30% van de kosten. Veel gemeenten hebben extra subsidies, en bij het kopen van een huis kunt u energiebesparende maatregelen, waaronder spouwmuurisolatie, financieren.

Is spouwmuurisolatie na isoleren nog interessant?

Jazeker! De isolatiewereld staat niet stil. Ook als je spouwmuur al geïsoleerd is, kunnen moderne materialen en technieken je isolatie verbeteren en energiebesparingen vergroten. Een verstandige stap voor extra comfort, zelfs bij bestaande isolatie

Wat is het aanbevolen isolatiemateriaal voor een spouwmuur?

Er zijn verschillende effectieve isolatiematerialen beschikbaar voor spouwmuurisolatie, zoals EPS-parels, glaswol en steenwol. De keuze hangt af van diverse factoren, zoals isolatiewaarde, budget en persoonlijke voorkeur. Onze experts kunnen je helpen bij het kiezen van het beste materiaal voor uw situatie.

Wat zijn de geschatte kosten van spouwmuurisolatie?

Goed om te weten: de kosten verdienen zichzelf terug! De prijs varieert, afhankelijk van factoren zoals woninggrootte en gekozen materiaal. Gemiddeld liggen de kosten tussen €15 en €30 per vierkante meter. Benieuwd naar jouw exacte investering? Vraag offertes aan en ontdek hoe betaalbaar comfortabel wonen kan zijn!

Vraag direct een offerte aan

Wilt u spouwmuurisolatie in Den Haag of Rotterdam laten plaatsen door Onderhoud en Isolatiebedrijf Groen? Vraag dan direct een offerte aan. Als u nog vragen heeft kunt u ook altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Dit kan telefonisch, via de mail of aan de hand van ons contactformulier.