Vloer- en kruipruimte isolatie

Na vloerisolatie of kruipruimte isolatie voelt uw huis fijner aan. De isolatielaag houdt koude lucht en vocht uit de kruipruimte tegen en de warmte blijft beter hangen in uw huis. Omdat uw minder warmte verliest uit de woning, hoeft de cv-ketel (of warmtepomp) minder hard te werken en gaat uw energieverbruik omlaag. Prettig voor het milieu en voor uw koude voeten. Daar kan geen pantoffel tegenop! Isolatiebedrijf Groen is gespecialiseerd in vloerisolatie.

Er bestaan verschillende soorten materialen om uw vloer mee te isoleren. Wij werken hoofdzakelijk met het isolatiemateriaal Tonzon Thermokussens. Tonzon vloerisolatie is nummer 1 in Nederland en kan in principe onder elke vloer worden aangebracht. Denk hierbij aan houten, betonnen en EPS vloeren.

Tonzon vloerisolatie

Alle vloeren verliezen veel warmte naar de kruipruimte. Dit kunnen wij oplossen door Tonzon thermokussen te monteren. Tonzon is het best werkende en milieuvriendelijkste product van dit moment. Het is het enigste product met het Dubo Keur merk.

Hoe werken de thermokussens?

Alle warmte stralingen worden opgevangen en geblokkeerd door de thermokussens die tegen de onderkant van uw vloer gemonteerd zijn. Hierdoor wordt de warmte weer terug geleid naar de vloer, waardoor de vloer en de luchtlaag erboven 2 tot 4 graden warmer kan worden. De kou uit de kruipruimte kan niet door de kussens heen stralen naar de woonkamer en andersom ook niet. Dit is een groot verschil met bijvoorbeeld dik wol, pur schuim of eps. Die laten nog wel een hoop warmte stralingen door. Ook in tegenstelling tot veel andere producten pakt Tonzon ook uw vochtprobleem het beste aan met de oranje bodemfolie.

TonZon-vloerisolatie
verschil-wonion-768×285
6A3A2037

Bodemfolie

Vochtige kruipruimte? Dan is bodemfolie de oplossing. Het plaatsen van bodemfolie in de kruipruimte voorkomt vochtproblemen, zoals verrot hout en beton. Het zorgt ervoor dat vocht uit de bodem niet in de kruipruimte komt of doortrekt in de funderingsmuren. Daarnaast houdt het een groot deel van randon (radioactief) gassen uit de bodem tegen. Ook helpt het tegen huisstofmijt, muggen, zilvervliesjes etc. Dit komt omdat een vochtig klimaat een broeinest is voor deze beesten. En het houdt vieze geurtjes uit de kruipruimte tegen.

Wij adviseren daarom altijd bodemfolie toe te passen. Soms lijkt een kruipruimte op het oog droog, maar dit hoeft niet het hele jaar het geval te zijn.  Een heftige regenbui kan de situatie doen veranderen. Let op: Bodemfolie is geen isolatie.

Kruipruimte ventilatie

Als er tijdens de vrijblijvende kruipruimte inspectie wordt geconstateerd dat het vochtgehalte van de kruipruimte te hoog is, kan dit ook vaak liggen aan te weinig ventilatie. Vaak is dit te zien aan condensvorming aan de onderkant van de vloer. Wij raden aan om dan een ventilatie koker per 12 m2 te monteren.

In sommige gevallen zitten de ventilatiegaten verstopt of zijn ze dicht gemaakt door de bestrating of aan de binnenzijde dicht gepuurd. Wij zullen dan de ventilatiegaten proberen te openen.

Waarom kruipruimte ventilatie?

  • Het zorgt voor een droge kruipruimte
  • Voert vocht af door condenserende leidingen
  • Voorkomt ophoping van gevaarlijke gassen
  • Voorkomt in combinatie met de bodemfolie nare geur uit de kruipruimte
  • Het gaat schimmelvorming tegen
thumbnail_Screenshot_20210227-182107_Gallery (2)

Radiatoren en leidingen

Isoleer uw radiatoren en leidingen mee! Door deze mee te nemen zorgt u voor een nog betere isolatie en voorkomt u dat de warmte alsnog uw huis uit verdwijnt.

Fundering doorgraven

Indien nodig graven wij ook onder een fundering door voor het bereiken van andere ruimtes. Bij de vrijblijvende inspectie zullen wij controleren of dit mogelijk is.

Water wegpompen

In sommige gevallen staat het grondwaterniveau erg hoog. In dat geval kunnen wij dit wegpompen met een speciale pomp.

Neem contact met ons op

Wilt u uw kruipruimte isoleren of uw vloer isoleren? Neem dan direct contact met ons op via onderstaande button. U kunt dan direct een vrijblijvende offerte aanvragen. Dan krijgt u een duidelijk overzicht van de kosten. U kunt uiteraard ook contact opnemen voor meer informatie omtrent de isolatie van de vloer of kruipruimte.

Veelgestelde vragen

Wat is vloerisolatie?
De isolatie wordt aangebracht vanuit de kruipruimte. Er worden thermokussens aangebracht tegen de onderkant van de vloer. Wij doen dit hoofdzakelijk met Tonzon thermokussens.

Wat zijn de voordelen van Tonzon vloerisolatie?

  • Tonzon vloerisolatie bestaat al al meer dan 40 jaar. De bewezen technologie zorgt ervoor dat u een hoog rendament heeft op uw investering.
  • Het milieuvriendelijkste product
  • U ontvangt een garantie certificaat met 10 jaar garantie.
  • Geschikt voor alle soorten vloeren. Zelfs betonnen vloeren worden nog warmer met Tonzon.

Hoe werken de thermokussens?
De thermokussens werken in principe hetzelfde als een thermofles: ze blokkeren de warmtestraling naar de kruipruimte en houden die opgevangen warmte vast. Hierdoor zal uw vloer veel sneller warm zijn en blijven. Het temperatuurverschil kan wel 2 tot 4 graden schelen.

Is Tonzon vloerisolatie altijd mogelijk?
Vloerisolatie kan in principe onder elke vloer worden aangebracht. Er moet wel een minimale hoogte van 40 cm zijn in uw kruipruimte. Ook is het belangrijk dat de kruimpruimte goed toegangkelijk is. In sommige gevallen moeten wij onder een fundering doorgraven om andere ruimtes te bereiken. Dit is in de meeste gevallen geen probleem!

Wat is het verschil tussen bodemfolie en bodemisolatie?
De bodemfolie van Tonzon is geen bodemisolatie. Sommige bodemisolatie zoals schelpen, EPS korrels en chips, worden verkocht als vloerisolatie. Deze materialen zijn enkel om vochtproblemen op te lossen. Er zit namelijk niks tegen de onderkant van uw vloer aan. Hierdoor verliest u dus nog steeds al uw warmte. Pur daarintegen zit wel tegen uw vloer aan, maar pakt weer niet de vlochtproblemen aan en is niet milieuvriendelijk, net als veel ander bodemisolatiemateriaal. Tonzon pakt beide problemen aan!

Heeft het zin om mijn vloer te isoleren met Tonzon als ik vloerverwarming heb?
Met vloerverwarming verliest u de meeste energie naar uw kruipruimte. Ook vloeren die al geïsoleerd zijn met EPS of pur schuim stralen nog heel veel warmte uit naar de kruipruimte. Als de vloerverwarming uw hoofdverwarming is, kunt u met TONZON Thermoskussens het energieverbruik soms wel met  40% verminderen. Wanneer wij bij klanten komen vragen we altijd een dag van te voren de vloerverwarming uit te zetten. De kruipruimte is anders een sauna en dat is niet prettig voor ons om in te werken. Kunt u nagaan hoeveel energie u verliest!

Blijft het leidingwerk in de kruipruimte vrij nadat er geïsoleerd is?
Wij proberen altijd over en om het leidingwerk heen te werken. Zodat de leidingen altijd in het zicht blijven. Als er dus wat met een leiding aan de hand is kunt u hier dus nog altijd bij. Er zijn soms leidingen die strak tegen de vloer aan gemonteerd zijn. Als deze niet condenseren kunnen we deze inpakken. Om het leidingwerk tapen we het altijd af met isolatietape. Dit is eventueel met beleid los te maken als er problemen zijn ontstaan of leidingen verlegd moeten worden.

Wat kan ik doen tegen houtrot?
Houtrot kan ontstaan vanuit ontrekkend vocht vanuit de bodem. De bodemfolie houdt dit proces tegen.

Krijg ik subsidie?
In de meeste gevallen kunt u subsidie aanvragen voor vloerisolatie. Er zitten wel voorwaarden aan deze subsidie regeling. Bijvoorbeeld dat u minimaal twee duurzaamheidsmaatregelen treft. Kijk op de website van RVO of je hiervoor in aanmerking komt.

Wat bespaar ik op mijn energie rekening?

Dit verschilt per woning. Maar vloerisolatie kan op den duur wel tot 40% op uw energie rekening besparen.