Gevelisolatie

Bent u op zoek naar een bedrijf voor gevelisolatie? Isolatiebedrijf Groen is daarvoor de aangewezen partij. Wij zijn gespecialiseerd in verschillende soorten isolatie, waaronder gevelisolatie, dakisolatie en vloerisolatie. Er gaat dan minder warmte verloren via de gevel, zodat u bespaart op de stookkosten. Hoe beter het huis geïsoleerd is, hoe minder de CV ketel hoeft te stoken om het huis warm te krijgen. Hierdoor zult u aanzienlijk besparen op de energierekening.

Wij gebruiken enkel de beste materialen om uw woning te isoleren. Op deze manier kunnen we het beste resultaat behalen en blijft uw huis op effectieve wijze warm.

Gevelisolatie door Isolatiebedrijf Groen

  • Tegen vocht- en stankproblemen
  • Certificaat met 10 jaar garantie
  • Bespaar jaarlijks honderden euro's op uw energierekening.
  • Geen warme zolder in de zomer en geen koude zolder in de winter
  • Goed voor het milieu: minder CO2 uitstoot
  • Mogelijk subsidie aan te vragen

Wilt u een offerte aanvragen voor de gevelisolatie? Neem dan direct contact met ons op voor een vrijblijvende offerte. Ook indien u nog vragen hebt, is contact opnemen gewoon mogelijk. Wij staan u graag te woord.

20210929_110453 (1)
20210929_123445

Isolatie tegen schimmel

Het is zeer belangrijk om de woning goed te isoleren, want naast dat het de energierekening omlaag helpt, werkt het ook tegen schimmel. Een goede isolatie voorkomt namelijk vochtplekken, waar weer schimmelplekken kunnen ontstaan. Hierdoor gaat uw wooncomfort omlaag, wat niet de bedoeling is. Door middel van de isolatie blijft uw huis warm en blijft de luchtvochtigheid lager. Dit verhoogt uw wooncomfort en verlaagt de energierekening.

Werkwijze bij de gevel isoleren

Als u ons inschakelt voor het isoleren van de gevel, doen we dit op dezelfde manier als het isoleren van het dak. Dit gaat van binnen uit, met glaswol van Knauf. Hiermee kunnen we ook de buitenmuur isoleren. Het isoleren van de buitenmuur helpt er tevens voor dat er minder warmte verloren gaat. De isolatie wordt altijd netjes door ons afgewerkt, zodat u er niets meer van ziet. Dit doen wij op zo’n manier, dat vochtproblemen voorkomen worden.

Het afwerken van de isolatie kan op verschillende manieren gebeuren. Het geheel kan bijvoorbeeld gestukt worden, zodat u het daarna kunt laten schilderen. U ziet vervolgens niets meer van de isolatie en hebt een mooi afgewerkte muur waardoor u geen warmte verliest.

Subsidie voor isolatie

Er is een mogelijkheid om subsidie te krijgen voor de isolatie van het huis. Dit kan in de meeste gevallen. Er zitten uiteraard voorwaarden aan de subsidie regeling, bijvoorbeeld dat u twee maatregelen neemt om het huis te verduurzamen. Op de website van de RVO kunt u meer informatie vinden over de subsidie, en of u er voor in aanmerking komt.

Het hele huis laten isoleren

U kunt ook bij ons terecht als u niet alleen de gevel wilt laten isoleren, maar gewoon het hele huis. Wij kunnen u namelijk ook van dienst zijn op het gebied van het dak en de vloer. Via deze delen van het huis gaat ook veel warmte verloren, wat ten koste gaat van uw energierekening. Door het hele huis te isoleren, bespaart u op deze rekening en verdient de isolatie zichzelf uiteindelijk weer terug.

"Door het isoleren van de buitenmuur en gevel, voorkomt u vocht- en schimmelplekken"

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Zit u er over te denken om uw huis te isoleren, of delen daarvan? Neem dan direct contact met ons op voor een gratis en vrijblijvende offerte. U krijgt dan een mooi overzicht van de kosten van de isolatie. Hebt u nog vragen over de isolatie of aanverwante zaken? Dan kunt u gerust contact met ons opnemen. Wij vertellen u graag meer over isolatie, onze werkwijze en de voordelen van isolatie.

Voorbeelden van ons werk

20210929_123437
20210929_145835
20210929_145842
20210930_153930
20211005_085623
20210929_110453 (1)

Veelgestelde vragen

Wat is vloerisolatie?
De isolatie wordt aangebracht vanuit de kruipruimte. Er worden thermokussens aangebracht tegen de onderkant van de vloer. Wij doen dit hoofdzakelijk met Tonzon thermokussens.

Wat zijn de voordelen van Tonzon vloerisolatie?

  • Tonzon vloerisolatie bestaat al al meer dan 40 jaar. De bewezen technologie zorgt ervoor dat u een hoog rendament heeft op uw investering.
  • Het milieuvriendelijkste product
  • U ontvangt een garantie certificaat met 10 jaar garantie.
  • Geschikt voor alle soorten vloeren. Zelfs betonnen vloeren worden nog warmer met Tonzon.

Hoe werken de thermokussens?
De thermokussens werken in principe hetzelfde als een thermofles: ze blokkeren de warmtestraling naar de kruipruimte en houden die opgevangen warmte vast. Hierdoor zal uw vloer veel sneller warm zijn en blijven. Het temperatuurverschil kan wel 2 tot 4 graden schelen.

Is Tonzon vloerisolatie altijd mogelijk?
Vloerisolatie kan in principe onder elke vloer worden aangebracht. Er moet wel een minimale hoogte van 40 cm zijn in uw kruipruimte. Ook is het belangrijk dat de kruimpruimte goed toegangkelijk is. In sommige gevallen moeten wij onder een fundering doorgraven om andere ruimtes te bereiken. Dit is in de meeste gevallen geen probleem!

Wat is het verschil tussen bodemfolie en bodemisolatie?
De bodemfolie van Tonzon is geen bodemisolatie. Sommige bodemisolatie zoals schelpen, EPS korrels en chips, worden verkocht als vloerisolatie. Deze materialen zijn enkel om vochtproblemen op te lossen. Er zit namelijk niks tegen de onderkant van uw vloer aan. Hierdoor verliest u dus nog steeds al uw warmte. Pur daarintegen zit wel tegen uw vloer aan, maar pakt weer niet de vlochtproblemen aan en is niet milieuvriendelijk, net als veel ander bodemisolatiemateriaal. Tonzon pakt beide problemen aan!

Heeft het zin om mijn vloer te isoleren met Tonzon als ik vloerverwarming heb?
Met vloerverwarming verliest u de meeste energie naar uw kruipruimte. Ook vloeren die al geïsoleerd zijn met EPS of pur schuim stralen nog heel veel warmte uit naar de kruipruimte. Als de vloerverwarming uw hoofdverwarming is, kunt u met TONZON Thermoskussens het energieverbruik soms wel met  40% verminderen. Wanneer wij bij klanten komen vragen we altijd een dag van te voren de vloerverwarming uit te zetten. De kruipruimte is anders een sauna en dat is niet prettig voor ons om in te werken. Kunt u nagaan hoeveel energie u verliest!

Blijft het leidingwerk in de kruipruimte vrij nadat er geïsoleerd is?
Wij proberen altijd over en om het leidingwerk heen te werken. Zodat de leidingen altijd in het zicht blijven. Als er dus wat met een leiding aan de hand is kunt u hier dus nog altijd bij. Er zijn soms leidingen die strak tegen de vloer aan gemonteerd zijn. Als deze niet condenseren kunnen we deze inpakken. Om het leidingwerk tapen we het altijd af met isolatietape. Dit is eventueel met beleid los te maken als er problemen zijn ontstaan of leidingen verlegd moeten worden.

Wat kan ik doen tegen houtrot?
Houtrot kan ontstaan vanuit ontrekkend vocht vanuit de bodem. De bodemfolie houdt dit proces tegen.

Krijg ik subsidie?
In de meeste gevallen kunt u subsidie aanvragen voor vloerisolatie. Er zitten wel voorwaarden aan deze subsidie regeling. Bijvoorbeeld dat u minimaal twee duurzaamheidsmaatregelen treft. Kijk op de website van RVO of je hiervoor in aanmerking komt.

Wat bespaar ik op mijn energie rekening?

Dit verschilt per woning. Maar vloerisolatie kan op den duur wel tot 40% op uw energie rekening besparen.