Gevelisolatie

Bent u op zoek naar een bedrijf voor gevelisolatie? Isolatiebedrijf Groen is daarvoor de aangewezen partij. Wij zijn gespecialiseerd in verschillende soorten isolatie, waaronder gevelisolatie, dakisolatie en vloerisolatie. Er gaat dan minder warmte verloren via de gevel, zodat u bespaart op de stookkosten. Hoe beter het huis geïsoleerd is, hoe minder de CV ketel hoeft te stoken om het huis warm te krijgen. Hierdoor zult u aanzienlijk besparen op de energierekening.

Wij gebruiken enkel de beste materialen om uw woning te isoleren. Op deze manier kunnen we het beste resultaat behalen en blijft uw huis op effectieve wijze warm.

Gevelisolatie door Isolatiebedrijf Groen

  • Tegen vocht- en stankproblemen
  • Certificaat met 10 jaar garantie
  • Bespaar jaarlijks honderden euro's op uw energierekening.
  • Geen warme zolder in de zomer en geen koude zolder in de winter
  • Goed voor het milieu: minder CO2 uitstoot
  • Mogelijk subsidie aan te vragen

Wilt u een offerte aanvragen voor de gevelisolatie? Neem dan direct contact met ons op voor een vrijblijvende offerte. Ook indien u nog vragen hebt, is contact opnemen gewoon mogelijk. Wij staan u graag te woord.

20210929_110453 (1)
20210929_123445

Isolatie tegen schimmel

Het is zeer belangrijk om de woning goed te isoleren, want naast dat het de energierekening omlaag helpt, werkt het ook tegen schimmel. Een goede isolatie voorkomt namelijk vochtplekken, waar weer schimmelplekken kunnen ontstaan. Hierdoor gaat uw wooncomfort omlaag, wat niet de bedoeling is. Door middel van de isolatie blijft uw huis warm en blijft de luchtvochtigheid lager. Dit verhoogt uw wooncomfort en verlaagt de energierekening.

Werkwijze bij de gevel isoleren

Als u ons inschakelt voor het isoleren van de gevel, doen we dit op dezelfde manier als het isoleren van het dak. Dit gaat van binnen uit, met glaswol van Knauf. Hiermee kunnen we ook de buitenmuur isoleren. Het isoleren van de buitenmuur helpt er tevens voor dat er minder warmte verloren gaat. De isolatie wordt altijd netjes door ons afgewerkt, zodat u er niets meer van ziet. Dit doen wij op zo’n manier, dat vochtproblemen voorkomen worden.

Het afwerken van de isolatie kan op verschillende manieren gebeuren. Het geheel kan bijvoorbeeld gestukt worden, zodat u het daarna kunt laten schilderen. U ziet vervolgens niets meer van de isolatie en hebt een mooi afgewerkte muur waardoor u geen warmte verliest.

Subsidie voor isolatie

Er is een mogelijkheid om subsidie te krijgen voor de isolatie van het huis. Dit kan in de meeste gevallen. Er zitten uiteraard voorwaarden aan de subsidie regeling, bijvoorbeeld dat u twee maatregelen neemt om het huis te verduurzamen. Op de website van de RVO kunt u meer informatie vinden over de subsidie, en of u er voor in aanmerking komt.

Het hele huis laten isoleren

U kunt ook bij ons terecht als u niet alleen de gevel wilt laten isoleren, maar gewoon het hele huis. Wij kunnen u namelijk ook van dienst zijn op het gebied van het dak en de vloer. Via deze delen van het huis gaat ook veel warmte verloren, wat ten koste gaat van uw energierekening. Door het hele huis te isoleren, bespaart u op deze rekening en verdient de isolatie zichzelf uiteindelijk weer terug.

"Door het isoleren van de buitenmuur en gevel, voorkomt u vocht- en schimmelplekken"

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Zit u er over te denken om uw huis te isoleren, of delen daarvan? Neem dan direct contact met ons op voor een gratis en vrijblijvende offerte. U krijgt dan een mooi overzicht van de kosten van de isolatie. Hebt u nog vragen over de isolatie of aanverwante zaken? Dan kunt u gerust contact met ons opnemen. Wij vertellen u graag meer over isolatie, onze werkwijze en de voordelen van isolatie.

Voorbeelden van ons werk

20210929_123437
20210929_145835
20210929_145842
20210930_153930
20211005_085623
20210929_110453 (1)

Veelgestelde vragen

Wat is gevelisolatie en waarom is het belangrijk?

Gevelisolatie is een bouwtechniek waarbij isolatiemateriaal wordt toegepast aan de buitenkant van een gebouw. Het helpt de thermische prestaties van een huis te verbeteren, waardoor energie-efficiëntie wordt bevorderd, energiekosten worden verlaagd en het wooncomfort wordt verhoogd. Bovendien draagt het bij aan duurzaamheid en vermindert de CO2-uitstoot door verwarming en koeling.

Welke soorten gevelisolatie zijn er beschikbaar?

Er zijn diverse soorten gevelisolatie beschikbaar, waaronder spouwmuurisolatie, gevelisolatie met isolatieplaten, en buitengevelisolatie met gepleisterde afwerking. Ook zijn er ecologische opties, zoals houtvezelisolatie. Elke methode heeft zijn eigen voordelen en toepassingen, afhankelijk van de bestaande situatie en budgettaire overwegingen. Het kiezen van de juiste isolatietechniek is essentieel voor energie-efficiëntie en comfort.

Wat zijn de voordelen van gevelisolatie voor mijn energierekening?

Gevelisolatie vermindert warmteverlies in de winter en houdt je huis koeler in de zomer, waardoor je energierekening aanzienlijk daalt. Het verbetert de energie-efficiëntie van je woning, wat leidt tot lagere stookkosten en een verminderd gebruik van verwarming en koelingssystemen. Hierdoor bespaar je geld op lange termijn en verlaag je jouw ecologische voetafdruk.

Is er onderhoud nodig voor gevelisolatie?

Gevelisolatie vereist over het algemeen weinig onderhoud. Het is echter belangrijk om de staat van de isolatie regelmatig te controleren, vooral na extreem weer. Repareer eventuele beschadigingen snel om de effectiviteit te behouden. Reinigen en inspecteren van gevels kan helpen om mogelijke problemen op te sporen, maar over het algemeen is gevelisolatie een onderhoudsarme investering.