Wat is Tonzon vloerisolatie en wat zijn de voordelen?

Wat is Tonzon vloerisolatie en wat zijn de voordelen?

Tonzon vloerisolatie is een goede keuze als u op zoek bent naar een effectieve en betaalbare manier om uw huis te isoleren. Het heeft namelijk verschillende voordelen ten opzichte van andere isolatiematerialen. Zo zorgt het voor een warmere vloer, minder energieverbruik en aanzienlijk minder stookkosten. Daarnaast is het mogelijk om subsidie te krijgen, waardoor dit type isolatie voor nagenoeg iedereen een aantrekkelijke investering is. Nog niet overtuigd? Hieronder vindt u nog meer redenen waarom Tonzon vloerisolatie een goede keuze is.

Wat is vloerisolatie van Tonzon eigenlijk?

Wat is Tonzon vloerisolatie eigenlijk? Dit type isolatie richt zich met name op het isoleren van de kruipruimte. Een slecht geïsoleerde kruipruimte zorgt namelijk voor veel warmteverlies. Door het aanbrengen van Tonzon thermokussens kan er geen stralingswarmte meer verdwijnen naar de kruipruimte. De verloren warmte wordt weer teruggegeven aan de vloer waardoor die meetbaar en voelbaar 2 tot 4 graden warmer wordt. Bovendien dringt de kou uit de kruipruimte niet meer door tot de bovenliggende vloer en de bijbehorende kamer – dit in tegenstelling tot minder effectieve isolatiematerialen, zoals wol, pur schuim of EPS.

Ontdek de voordelen

  • Verantwoorde & milieuvriendelijke vloer- en kruipruimte isolatie;
  • Bespaar tot 40% op uw energierekening;
  • Tonzon vloerisolatie bestaat al meer dan 40 jaar en maakt gebruik van een in de praktijk bewezen technologie die er ongetwijfeld voor zorgt dat u een hoog rendement heeft op uw investering;
  • U ontvangt een garantiecertificaat met maar liefst 10 jaar garantie;
  • Geschikt voor alle soorten vloeren – zelfs betonnen vloeren worden nog warmer met Tonzon.

Subsidie aanvragen voor Tonzon vloerisolatie?

Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun vloer te isoleren. Dit heeft onder andere te maken met het feit dat dit steeds voordeliger wordt dankzij subsidie van het Rijk. Zowel woningeigenaren als verenigingen van Eigenaren (VvE’s) komen in aanmerking voor deze subsidie, de Subsidieregeling Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) genaamd. Om hier aanspraak op te maken moet er wel sprake zijn van twee energiebesparende maatregelen, een enkele maatregel is niet genoeg. Dit betekent dat u naast de Tonzon vloerisolatie óók elders isolatie moet aanbrengen of bijvoorbeeld dubbelglas moet installeren. Hoe hoog de subsidie is of zal zijn hangt af van uw specifieke situatie, maar u kunt in principe tot 30% subsidie krijgen.

Energiebespaarlening

Naast de Subsidieregeling Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) is er ook nog de Energiebespaarlening. Hiermee kunt u tegen een schappelijke rente en geheel boetevrij geld lenen voor energiebesparende maatregelen, waaronder Tonzon vloerisolatie. De voorwaarden hiervan zijn als volgt:

  • u moet zowel eigenaar als bewoner zijn van de woning
  • de lening is minimaal €1.000 en maximaal €65.000
  • de aanvraag is drie maanden geldig
  • het betreft een maandannuïteitenlening

Zelf aanbrengen of laten doen?

Heeft u gekozen voor Tonzon vloerisolatie, dan heeft u twee keuzes: deze zelf aanbrengen of deze door professionals laten aanbrengen. Doe-het-zelven is helaas niet voor iedereen weggelegd, helemaal niet wanneer het aankomt op het isoleren van de kruipruimte. Dit luistert namelijk vrij nauw en vereist een professional met de benodigde know how en ervaring. Alleen dan weet u zeker dat u optimaal profiteert.

Schakel ons in!

Meer weten over de mogelijkheden met betrekking tot Tonzon vloerisolatie door Isolatiebedrijf Groen? Wij zijn actief door heel Nederland, met name in de regio’s Rotterdam en Den Haag, en zijn gespecialiseerd in uiteenlopende soorten isolatie, waaronder vloerisolatie. Meer weten, over ons of over onze diensten? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen of direct een offerte aan te vragen.